Hittar du inte svaret på din fråga?

Tveka inte på att höra av dig till mig, klicka HÄR för att skicka ett meddelande!


KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA prints


Tillbaka till Fine Art Prints

FAQ - vanliga frågor och svar

Hur beställer jag?

Klicka på 'beställa' längst upp på denna sidan. I formuläret fyller du i ditt namn, adress, e-mail och mobil nr. I sista rutan "Jag vill beställa" anger du namnet på utskriften du önskar köpa samt storlek och antal. Till exempel '1 st Highland Cattle 50x70cm'.

Jag vill köpa flera Prints

Härligt! Skriv i formuläret hur många av vilken eller vilka prints det gäller, t.ex. '2 st Skärgården 40x50cm, 1 st Summer Vibes 50x70cm'. Glöm inte specificera storleken/storlekarna.

Vad är Hahnemühle papper

Hahnemühle är ett gammalt pappersverk som startade sin tillverkning 1732 och finns fortfarande kvar på samma plats och använder i många delar samma hantverk i tillverkningen.

Hahnemühles papper har använts av konstnärer i många hundra år och nu är de även ledande i att tillverka papper för digital print. Dessa papper har oftast en gramvikt på mellan 285 och 340g/m2. Som jämförelse kan nämnas att vanliga kopieringspapper väger 80g/m2. Fine Art Paper är alltså ganska tjocka papper. Det är bestruket med en matt yta för att bläcket skall fastna och alla Hahnemühle papper vi använder har en arkivbeständighet på över 70-200 år. De är tillverkade av bomull, helt utan eller nästan utan optiska vitmedel och är helt syrafria. Ytan på pappret är slät som sammet eller grov struktur som ett tjockt akvarellpapper. Färgbasen är naturvit lite gulaktig till nästan helt vit.

Min samarbetspartner Digital Design Österlen var först i Sverige att bli Certifierad Studio av Hahnemühle!

Kan jag betala med kort?

Nej tyvärr, inte just nu. Betalningsalternativen är via Bankgiro eller Swish... your choice!

Varför är leveranstiden ca 10 arbetsdagar?

Självklart siktar vi på mindre än 10 arbetsdagar för varje beställning. Vi arbetar efter print-on-demand, dvs, efter genomförd betalning beställer jag utskriften. Bättre för miljön och ur hållbarhetssynpunkt, varje beställning görs specifikt till kunden. När den är klar hämtar jag den och gör en kvalitetskontroll för att säkerställa kvalitén, därefter skickas den till dig. Tänk på att postgången kan både påskynda och försena leveransen. Heja Posten!

Kan man ångra sitt köp och skicka tillbaka utskriften?

Svar nej. När betalningen är gjord är köpet bindande. Det finns ingen ångerrätt att tillämpa då beställningen görs specifikt till dig och ingen annan.

Jag har inte fått någon faktura?

Kolla din skräppost, har vi otur så ligger fakturan där. Om inte så maila mig på photobyfilipjena@gmail.com eller genom att klicka på 'Kontakt' i menyn uppe till vänster.

Får man ett kvitto på sitt köp?

Jag meddelar dig via mail när betalningen är mottagen och vill du ha ett digitalt kvitto så skriv det i beställningsformuläret eller hör av dig efteråt så mailar jag ett.

Jag har beställt men inte betalat än, kan jag ändra min beställning eller ångra mig?

Absolut! Hör av dig till mig via mailet med betalningsinformation eller här på hemsidan via kontaktformuläret så löser vi det! Är betalningen genomförd är köpet bindande.